Základní škola Františka Formana

Facebook
  • Základní škola Františka Formana > Aktuality ZŠ > Velikonoční zlatice na Náměstí Ostrava-Jih
  • Žáci 6.A vytvářeli výtvarnou výzdobu na každoroční velikonoční zlatice, které zdobí náměstí Ostrava-Jih

    Každoroční událost, na kterou se žáci 6.A těší, je příprava výtvarné výzdoby na keře zlatého deště, která se koná na náměstí Ostrava-Jih. Letos se třída rozhodla pro neobvyklý, ale velmi kreativní přístup. Namísto tradičních zdobených vajíček jsme se pustili do výroby vlastních kraslic z modelovací hmoty.

    Proces tvorby nebyl jen zábavný, ale i naučný. Žáci se zapojili do každého kroku, od výroby základního tvaru kraslice až po finální malbu. Práce s modelovací hmotou poskytla dětem možnost rozvíjet svou jemnou motoriku a fantazii. Každý si mohl vytvořit vlastní unikátní tvar, a tak jsme měli na Zlatici širokou paletu barev, které zaujmou nejen naše spolužáky, ale i návštěvníky akce.

    Jakmile byly kraslice hotové, přišla na řadu další zábava – malování. S akrylovými barvami jsme zdobili naše výtvory a každý si mohl vybrat své oblíbené barvy a motivy. Nechybí ani detaily jako pentle či malovaná duha, která dodala větší pestrost a radost.

    Při této aktivitě jsme nejen rozvíjeli svou kreativitu a dovednosti, ale také jsme se učili spolupracovat a komunikovat jako tým. Každý přispěl k výslednému dílu svým jedinečným způsobem, a to je to, co dělá naši výtvarnou výzdobu na Zlatici tak speciální.

    Doufáme, že naše práce přinese radost všem, kteří se na náměstí zastaví, a také příští rok nás čeká další inspirativní výtvarná výzva.

    Mgr. Eva Králová, učitelka výtvarné výchovy