Základní škola Františka Formana

Facebook

Dne 14. listopadu 2023 jsme s hrdostí reprezentovali naši školu na prvním ročníku soutěže OSTRAVSKÝ LOGOUŠ, která se konala na Základní škole Provaznické v Ostravě-Hrabůvce. Naše týmová síla, skládající se ze šesti žáků ze 3. až 8. ročníku, se postavila před náročné úkoly s odvahou a nadšením. Konkrétně to byli tito žáci a žákyně: Kateřina Hamerková ze třídy 3.B, Zdeněk Šindelář ze třídy 4.C, Vojtěch Pětvalský ze třídy 5.B, Adam Knebel ze třídy 6.A, Ondřej Čajka ze třídy 7.B a Michaela Straková ze třídy 8.A.

Cílem soutěže bylo projít deseti stanovišti, na kterých všichni žáci čelili rozmanitým úkolům. Některé úkoly vyžadovaly týmovou spolupráci, zatímco jiné byly určené pro práci ve dvojici podle ročníků. Obrázkové rébusy, logické hádanky, IQ FIT hádanky s kamínky skládanými podle návodu, sudoku, tangramy a abaku řady – to je jen malá ukázka z bohaté palety úkolů, které každý tým musel zvládnout. V samotném závěru soutěže pak žáci předvedli své široké vědomosti v kvízu, který se zaměřoval na svět zvířat a byli zde úspěšní.

S velkým potěšením oznamuji, že naši žáci přistoupili k celé soutěži s plným nasazením. Jejich aktivita a statečnost byly patrné na každém stanovišti, kde dokázali efektivně spolupracovat a poradit si v řešení obtížných úkolů. A i přesto, že jsme se neumístili na prvních třech vítězných příčkách, pociťujeme hrdost na naše žáky za jejich vynaložené úsilí a odvahu. Rádi bychom tedy využili tuto příležitost k tomu, abychom poděkovali výše zmíněným dětem za jejich zapojení se do soutěže a za jejich neuvěřitelnou snahu. Budeme se těšit na další napínavý ročník OSTRAVSKÉHO LOGOUŠE.

 

Mgr. Michaela Krmášková

FOTOGALERIE zde