Základní škola Františka Formana

Facebook
  • Základní škola Františka Formana > Aktuality ZŠ > Soutěž Oxford Illustrator
  • Dne 19. října se na Základní škole K. Pokorného v Ostravě-Porubě konala prestižní soutěž Oxford Illustrator, do které se zapojili tři odvážní žáci z naší školy ve svých příslušných věkových kategoriích. Jejich úkolem bylo vytvořit ilustrace k příběhu v anglickém jazyce, v textu pak bylo jasně vymezeno, co musí jejich ilustrace obsahovat.

    A co víc, naši talentovaní žáci nezklamali – všichni tři úspěšně splnili zadání a jejich ilustrace postoupily do finálního kola soutěže. Jsme hrdí na jejich znalost anglického jazyka, kreativitu a úsilí.

    Soutěž byla obsazena více než 60 účastníky z různých škol. Odborná porota složená z výtvarníků měla za úkol vybrat tři vítězná místa v každé ze tří věkových kategorií. 

    Nela Volfová z naší školy získala krásné třetí místo ve své kategorii. Její ilustrace byla skvostná a ukázala tak svůj talent a schopnost obstát mezi dalšími účastníky. 

    Agáta Mytyzková a Sebastian Fabok se sice oficiálně neumístili, ale jejich výtvory byly mimořádně kvalitní a jsme hrdi na to, že takto reprezentovali naši školu.

    Děkujeme vám za vaše úsilí a kreativitu, a těšíme se na další úspěchy v oblasti anglického jazyka a umění!

    Mgr. Eva Králová

    FOTOGALERIE zde