Základní škola Františka Formana

Facebook
  • Základní škola Františka Formana > Aktuality ZŠ > Halloween na naší škole a soutěž o nejlepší masku
  • V úterý 31.10.2023 jsme na naší škole oslavili Halloween. Je obecně známo,  že Halloween je původem keltský svátek, kterým se Keltové loučili s létem a s obdobím hojnosti a oslavovali příchod nového roku. Rovněž věřili, že se v tento den otevírají brány do podsvětí a že mrtví se vracejí zpátky na zem. Proto se oblékali do masek a převleků, aby se chránili proti zlým duchům a zapalovali symbolické ohně. V naší zemi má hluboký význam svátek Všech svatých, památka zesnulých, lidově „Dušičky“, které jsme si připomněli ve čtvrtek 2. listopadu. 

    Na naší škole máme angličtinu moc rádi. Během dopoledne byly v jednotlivých třídách organizovány různé aktivity a celý den se nesmírně povedl. Nebylo to ovšem jen díky veselé atmosféře. Bylo to také díky našim žákům a jejich ohromujícím kostýmům. Ve škole se nám objevili upíři, čarodějky, kočky, kostlivci, oblíbené postavy z filmů aj. Naše chodby se proměnily doslova v módní přehlídku nejrůznějších postav. Někteří se snažili o co nejautentičtější kostým, zatímco jiní se nechali inspirovat kreativitou a vlastními nápady. Hlasování probíhalo mezi žáky a bylo nesmírně obtížným úkolem. Každý kostým byl perfektní, originální a kreativní. Nakonec ale žáci vybrali tyto kostýmy. 

    Na prvním stupni získal 1. místo žák Michal Turek ze třídy 2.B. Druhé místo obsadila žákyně Monika Pinďáková ze třídy 2.A a třetí místo získala žákyně Linda Šindlerová ze třídy 5.C .

    Na druhém stupni získal 1. místo žák Lukáš Winkler ze třídy 8.B. Druhé místo obsadil žák Dominik Crmoman ze třídy 9.B a třetí místo získala žákyně  Emma Lolková ze třídy 6.A.

    Děkujeme všem žákům, kteří se zapojili do soutěže a předvedli své kostýmy. Vaše kreativita, snaha a nadšení dodaly našemu školnímu halloweenskému dni nádech magie a radosti. Děkujeme také všem rodičům, kteří svým dětem pomohli s tvorbou kostýmů.

    Těšíme se na to, co si pro nás připravíte příští rok.

    Mgr. Michaela Krmášková

    FOTOGALERIE zde