Základní škola Františka Formana

Dne 12. října jsme měli tu čest navštívit Uměleckou školu AVE ART v rámci akce Erasmus days. Byl to den plný nových zážitků a inspirace.

Naše návštěva začala prohlídkou školy AVE ART, kde jsme měli možnost nahlédnout do prostředí této umělecké instituce. A pak to začalo – naši žáci se vydali do ateliéru grafiky, kde si vyzkoušeli tisk z matrice z linorytu a vyrobili si malé zápisníky. Byla to skvělá příležitost pro naše mladé nadšence do výtvarného umění!

Následovala ukázka uměleckého kovářství na školní zahradě, což se našim žákům nejvíce zalíbilo. Všichni byli fascinováni zručností místních kovářů a jejich schopností vytvořit nádherná umělecká díla ze železa.

Další zastávkou byl ateliér animace, kde naši žáci rozpohybovali statické obrázky do krátkých animovaných filmů. Byla to skvělá příležitost pro rozvoj jejich kreativity a dovedností v oblasti multimédií.

Na závěr jsme měli možnost nahlédnout do světa průmyslového designu, kde žáci zažili, jaké to je navrhovat tvar užitkových předmětů. Byli jsme ohromeni tím, jakým způsobem se spojuje funkce a estetika.

Celý den byl pro nás nezapomenutelný a plný inspirace. Těšíme se na další Erasmus Days a opětovné nové příležitosti pro naše žáky prozkoumávat a rozvíjet své umělecké a designové dovednosti.

Děkujeme Umělecké škole AVE ART za jejich vstřícnost a inspirativní den.

Mgr. Eva Králová, učitelka výtvarné výchovy

FOTOGALERIE zde